1 down, 3 to go
Maand 1 zit er alweer op en ik mag er nog maar 3. Voor ik het weet kan ik weer naar huis. Nou nee hoor, de gekte gaat nu zo'n beetje beginnen. En ik heb er zin in.
Dat brengt mij meteen even op alle steunbetuigingen die ik vanuit Nederland krijg. Bedankt, maar waarom? Het gaat helemaal niet slecht, integendeel. In mijn eerste verhaal dat ik hier zat had ik het over mijn buikstreek die op hol was geslagen en miste ik mijn meisie. Redelijk normaal naar mijn idee, maar verder geen klachten hoor.
Wat wil je dan ook. Ik heb de hele dag prachtig weer, ruik, hoor en zie elke dag de straalblauwe Zwarte Zee, ik mag elke dag mensen de stuipen op het lijf brengen

Maar zoals ik al begon, de gekte gaat beginnen. Ik heb nu mijn derde groep gasten deze week en ik merk dat ik er handiger in word. In het begin is het even zoeken hoe ik me moet gedragen.....nou eigenlijk heel simpel........als Jeffrey, dat werkt wel het beste. Het aantal gasten is nu nog niet enorm, maar vanaf volgende week dinsdagavond landen er twee kisten.....jargontaal voor vliegtuig...... tegelijk. En beide kisten zijn als het goed is vrijwel gevuld met Beachmasters en mijn eigen Feriogasten. Dus we kunnen onze borst natmaken. Dan donderdag weer een aankomst en over enkele weken op de woensdag ook nog 2 vluchten erbij en dat voor 2 maanden lang......tja en nu hebben we er steeds maar 1 op dinsdagavond. Dus vanaf dinsdag gaan we knallen. En ik ben er zo klaar voor! De afgelopen weken stonden echt in het teken van herstel. Al het materiaal van vorig seizoen heb ik rechtstreeks in de prullenbak gegooid en alles dus naar eigen stijl en uiteraard huisstijl van mijn werkgever gemaakt. Maar ik ben blij dat ik alleen nog wat materiaal moet uitprinten en rondbrengen en dat ik me zometeen kan focussen op mijn gasten van mens tot mens, in plaats van papier tot mens. Dat is toch mijn primaire taak. Afgelopen dinsdag bij het vertrek toch wel een prachtig compliment gehad: Jeffrey bedankt voor de goeie zorgen en ik moet zeggen we hebben nog nooit zo'n servicegerichte reisleider gehad......kijk daar doe je het voor! Nu hoop ik alleen niet dat het hun eerste buitenlandse reis was......
Helaas ben ik nog niet op de cruise-excursie geweest, dus Flipper moet nog even wachten op me. Wel ben ik op Jeep- Safari geweest, ik moet eerlijk zeggen ik had er een zwaar hoofd in, maar wat een topdag was dat. Voor het eerst wel op excursie geweest met bekenden! Collega's Kevin en Lotte 'moesten' ook. Dat maakt zo'n dag toch een stuk leuker. Scheuren door het prachtige ongerepte binnenland met enorme bergen. De chauffeurs zijn echt gestoord en uiteraard zaten wij in de jeep met de allergrootste mafkees van het stel.....Zo een die stil gaat staan in een kleine poel........en dan ben je de voorste jeep........Laten we zeggen dat ik na 4 voorbij gierende jeeps geen droog stukje huid meer had........En echt een maand lang superzonnig weer hé......maar toen even niet! Verdulleme wat had ik het koud. Maar wel enorm gelachen. Onze leipo achter het stuur had zijn waterpistooltje ook bij zich....lol dat hij had zeg! Veel tussenstops ook, onder andere bij een kerkje van 1 bij 2 meter in the middle of nowhere en een brandy (Raki) brouwerij. Maar ik moet zeggen dat ik uiteindelijk wel heel blij was dat ik 'thuis' onder de douche stond!
Ik ga mijn grote Bulgaarse vriend Kamen nog even vragen of ik naar Veliko Tarnovo mag. De oude hoofdstad van Bulgarije. Dat trekt me wel en uiteraard die cruise! Maar ja.....moet ik wel een gaatje hebben qua tijd. Komt vast wel goed. In het naseizoen hoop ik nog naar Istanbul te gaan en als het even kan ook naar Sofia en Plovdiv! Ik wil zoveel mogelijk zien van het land waar ik toch in korte tijd verliefd op ben geworden.
Met collega's Karlijn en Lotte en mijn Fiat Punto ook een dagje naar regiohoofdstad Burgas geweest. Ik moet zeggen de Bulgaarse rijstijl gaat me goed af. We gingen naar een enorme hal waar je van alles kon kopen. En in dit geval allemaal administratieve spulletjes, maarrrrrrr naast deze hal stond dus een megawarenhuis die in Parijs niet zou misstaan. Nieuwste van het nieuwste. Op z'n Bertje Vis' gezegd: je verwacht ‘t niet. Dus tja dan strijk je als man over je hart en laat de dames even een uurtje vrij rondlopen......zonder gekheid ik vond het zelf ook top. Ik heb meteen even de beste Spalding buiten- basketballbal gekocht voor 20 euro. En een paar dagen later stond ik, met Bulgaarse collega Nicolay die in competitieverband basketballt en Kevin met zijn semi- gebroken enkel, even een half uurtje een balletje te schieten. Het veld was een compleet slachtveld van kiezels, scheuren en hobbels.....ik heb dan ook sindsdien gewoon ouderwets last van mijn linkerknie. Nog meer fietsen dus om aan te sterken......Maar het voelde wel even goed. Nicolay is alleen wel wat te goed......Zijn broer is ook nog eens international, dus tja er zit iets in de genen denk ik. We gaan in augustus naar de plaats Yambol om een wedstrijd van zijn broer te kijken. Lijkt me lachen!
Vannacht door mijn meisie gebeld over de dood van toch een van mijn grootste muziekidolen. Ik kan het nog steeds niet geloven. RIP MJ

Dus lieve kijkbuiskinderen en volgers van mijn site het gaat prima hier. Ik ga de mouwen opstropen. Highseason gaat hier beginnen en Sunny Beach verlangt naar de Nederlanders. Je voelt het echt, de vloer trilt er bijna van en een invasie wordt ook echt verwacht. De Denen zijn in overtal, maar geven geen geld uit. De Engelsen drinken alleen locaal bier wat niks kost en worden irritant. De Russen komen het hotel niet uit en de Duitsers zijn in ondertal, dus men kijkt echt uit naar de gulle en feestende Nederlanders. Ik ook! Ciao
Hoi Jeff,
Het wordt allemaal een beetje ''eénzijdig van onze(vrienden)kant.
Ik sta ookversteld van je denken en kunnen en nog komisch ook.
Dus wat een
voorrecht om een nederlander te zijn.
Ik wist dat je het zou redden.
Hoi Jeff goed dat je alles leuk vind en alles aan kunt die Engelsen staan er om bekend dat het vervelende klieren zijn ze houden met nieumand rekening arme jij heb het zelf mee gemaakt maar jij blijft er wel koel onder en ik werd gestrest dat was in turkije .Maar JEFF je hebt het weer leuk geschrefen en ik wens je weer veel sterkte met de volgende ploeg Gr t Nar.
even alleen een reactie op Het MJ deel.....ben er zelf kapot van. Lies belde mij ook uit bed....en heb de halve nacht voor de televisie gezeten. Niet eerlijk....liefs
Van onze vakantie thuis gekomen eindelijk met veel plezier de verhalen van onze zoon gelezen.En niet te vergeten de ontzettende vele lieve en leuke reacties.We vinden het als trotse ouders erg fijn dat iedereen zo meeleeft.En aan jou Jeff,echt wat al zovele schrijven,of aan ons zeggen.Als we je verhalen lezen,lijkt het net of we het meebeleven.En het doet ons zo goed dat het zo lekker gaat met jou.dikke kus Paps en Mams.
Ik deel hier mijn persoonlijke e-mail naar Jeffrey met de wereld.
Zoiets lees je maar 1 keer, hou je vast:
"Haakjes openen"
Bedankt voor de updates ouwe Hippo!
Hopelijk maak je het goed daar!
Zet 'em op ouwe.
Goed van je dat je wel je vieze undies opruimt voordat de werkster komt.
Ik heb er wel even aan liggen denken namelijk.
Nu weet ik dat het goed zit.
Je Jeep-Safari klinkt 1-op-1 zoals ik die in Turkije heb meegemaakt. Inclusief chauffeur en natmaak partijen. Wij gooiden met flessen water naar elkaar. De flessen hielden we wel vast.
De temperaturen zijn hier trouwens ook Bulgaars.
"Haakjes sluiten"
Hallo Jeffrey,
zo te lezen gaat het steeds beter, weet je zeker dat je weer terug komt???!!!! Spreek je ook al een woordje bulgaars???
Toch leuk dat na zo een tijd wachten en werken in een andere omgeving dat eindelijk jouw droom toch uitkomt.
Er is niets mooier om van je hobby, droom je werk te mogen maken. En eindelijk het is je dus gelukt.
Vind het vreselijk leuk om al deze spannende verhalen van je te lezen en alle belevenissen te mogen ervaren via jouw leuke manier van schrijven alsof ik daar zelf aanwezig ben.
Ik ben van oorsprong geen lezer, zeker geen boek ja de Donald Duck maar jouw schrijven blijft me boeien neef.
Ga vooral zo door en blijf genieten van elke dag dat je daar bent. Een geweldige ervaring ik weet je bent daar nog even maar ik verheug me nu al op Jeffrey in Spanje, Jeffrey in Mexico en Jeffrey in.......... lekker verder dromen. ha ha ha
Morgen ga ik zelf naar Ulm (D) richting Zwitserland voor werk en blijf daar tot Donderdag. Zie ik ook nog eens wat.
verder heel veel plezier en tot gauw groetjes van (O) Ben en Ietje
Hey Jeff,
Het klinkt allemaal fantastisch! Op naar jouw volgende verhaal. Enne bedankt nog voor het overgebleven kaartje van Krezip ;-). Dat was supergezellig. Elisabeth en ik hebben flink wat afgelachen, gedanst en gezongen. Heerlijk gewoon!
Liefs vanuit het zonnige Nederland
Hey mop,
Leuk zeg om al je verhalen zo te lezen, zo te horen heb je het erg naar je zin! Helemaal top!!!
Thailand was ook erg leuk, maar ging snel voorbij, liefst wil ik al gelijk weer terug haha...
Heel veel succes aankomende tijd, met alle gasten, hoop dat je het super naar je zin hebt!!!
Enne.... blijf natuurlijk al je verhalen lezen en foto's bekijken!!!
Dikke zoennnnnnnn, XXX
Hey Kerel, gaat lekker daar in Bulgarije lees ik.
Binnenkort gaat een collega van WSB met 6 vrienden naar Sunny Beach. Dus de nederlanders komen eraan!
Veel plezier nog. Groet, Gert
Wanneer ga je nou echt aan het werk dan?