Afscheid
Ja daar is ie weer eens, jullie reisleider Jeffrey! Hoe komt het toch dat ik zo weinig plaats op de site? Ik zal jullie een geheimpje verklappen, het is druk! Maar gaat het dan ook goed? Jazeker hoor, helemaal in mijn element nog steeds.
Ik moet nu even allemaal goed bedenken wat ik allemaal heb meegemaakt heb en zo op het net kan delen met jullie. Laat ik eerst maar even voortborduren op het vorige verslag. DJ Tiësto draaide dus hier en, zoals ik al aangaf, vind ik hem geen goede DJ. Hij maakt wel leuke nummers, maar dan zeg ik blijf lekker thuis achter je computer zitten en stuur je muziek op naar de echte DJ' s om jouw muziek te draaien. Sjees wat soft draait die gast zeg en zo makkelijk allemaal. Geen trucjes, of versnellingen, nee allemaal op 1 tempo. Die gast heeft het verder gewoon goed voor elkaar. De entourage was perfect, prachtig decor en de locatie was perfect zo op het strand. Dat was het mooiste, om te zien hoe duizenden aan het feesten waren op een verder pikkedonker strand. Maar verder 'draait' die gast echt op een goede merchandise. Een beetje de Marco Borsato van de DJ' s. Kan ook niet zingen, maar heeft gewoon een goed merchandise- team en liedjesschrijver achter zich staan. Tja ergens heb ik wat fout gedaan. Nee toch niet! Ik ben reisleider!
De enige reisleider van Sunny Beach die het nog druk heeft. Ik spreek tal van (con)cullega' s die zeggen dat ze het zo rustig hebben. En dan heb ik het over de grote organisaties ook nog! Maar Jeffrey heeft deze week de drukste week sinds hij is aangekomen. Recordaantal gasten ineens en dat in de week dat de bouw afgelopen is. Heerlijk, serieus dan he, niet cynisch! Oké ik slaap wat weinig en hoe meer gasten hoe meer probleempjes er ontstaan, maar naar eigen zeggen heb ik het allemaal goed onder controle. De planning klopt en ik poot flink aan om wat vrije tijd over te houden. Helaas is me dat nog niet zo gegund. Neem vandaag. Ik had alles goed voorbereid om zo nog even met mijn Beachmasterscollega' s even op het strand te gaan liggen. Alles flink voorbereid en snel nog even een nieuwe Bermuda gekocht, want dat ding uit de Middeleeuwen van mij kon echt niet meer. Eenmaal thuis (appartementkamer) aangekomen nog even de Bermuda bewonderd en stond ik op het punt om de witte gedeeltes van mijn lijf met zonnebrand te bekladden (alles behalve toet, onderarmen en onderbenen dus)

Alleen? Ja alleen. Komende dinsdag vertrekken Kevin en Lotte naar Nederland. Alleen Karlijn is hier dan nog voor een week, maar blijft een week langer om vakantie te vieren. Dus ik ga nog even knallen. De afgelopen weken staan volledig in het teken van afscheid nemen. Had niet verwacht dat ik het er moeilijk mee zou hebben, maar het valt me toch tegen. Ik was samen met Kevin de eerste die zowat iedereen mocht verwelkomen, maar ben ook diegene die iedereen aan het uitzwaaien is.
Eerst vooral wat mensen die ik heb leren kennen buiten het werk om. Iris van Iceberg, Jordy van Heineken House en Yentl van Iceberg. Dat Yentl wegging vond ik verrot

Ach tegenover dit staat natuurlijk wel weer mijn terugkomst! Eindelijk zien hoe de nieuwe haarcoupe van mijn meissie in het echt is en zien met eigen ogen hoe ze woont. We gaan in het eerste weekend dat ik terug ben lekker je 30e verjaardag dunnetjes overvieren schat van me! De agenda zal wel druk worden, maar we zien elkaar vast allemaal beste lezers, maar weekend 1 ben ik semidood volgens mij, de tank is aardig leeg na 3,5 maand geen weekend! Tja en dan werk zoeken.....dulleme daar heb ik zin in, maar ja wat moet dat moet. Eens zien wat deze job mij oplevert op mijn CV. Ik heb wel weer zin in een nieuwe uitdaging eigenlijk. Weet er iemand nog een leuke job voor me? Verhuizen mag! Graag zelfs! We zullen zien. Eerst nog deze laatste weken vol gemotiveerd afmaken, maar dat zal geen probleem zijn, want zoals ik al aangaf, ik ben flink in mijn element.
Uiteraard heb ik nog tal van leuke dingen meegemaakt, maar zal niet alles gaan vermelden, ik moet nog wel wat te vertellen hebben als ik thuis ben. Ik heb twee hele leuke herhalingen gehad. Ik zou zoals in het vorige verslag stond met Lonneke naar de oude Bulgaarse hoofdstad Veliko Tarnovo gaan. Helaas kwamen we er door de drukte allebei niet aan toe om de hele dag (van 8 uur tot half 2 's nachts) weg te gaan. Dat zou de zondag voor haar vertrek, omdat de zondag sowieso de enige dag is dat we de minste agendapunten hebben. Een nadeel, op de zondag worden toevallig de minste excursies gehouden. Behalve de Jeep Safari. Lonneke had op een avondje Nessebar (10 kilometer verderop) na nog niks gezien van dit prachtige land en aangezien ik de Jeep Safari aan het begin seizoen met Kevin en Lotte zo top vond besloten we deze te gaan doen. En met succes, ik heb me minstens net zo goed vermaakt als de eerste keer. Uiteraard zaten wij weer in de Jeep die het vaakst de lul was. Volgens mij doen ze dat elke keer als er reisleiders meegaan. We waren doorweekt! Ik wist wat er ging gebeuren. Een jeep staat in een poel water en de rest giert er met grote snelheid voorbij. Oké niet zo erg, ik was voorbereid, maar desalniettemin zeiknat. Geeft niks, want ik wist dat dit het enige natte moment van de dag zou zijn. Dat zat ik ook te verkondigen aan een aantal Ferio - gasten die meewaren. Domme actie Chef

Ook hebben we een heerlijke herhalingsavond gehad op een Bulgaarse avond. Een tijd terug zijn Lotte en ik samen met onze Bulgaarse collega' s daar gaan voorproeven. De locatie en dus de excursie was nieuw toen. De Bulgaren wilden nog eenmaal met het Nederlandse team wat leuks gaan doen voor we weer vertrokken. Dus hadden Lonneke en ik geregeld dat we naar deze Bulgaarse avond konden. Prachtige avond gehad en alvast een hele mooie afsluiting van het seizoen. Veel gelachen en gedanst en heerlijk gegeten. Kamen had nog een leuke verrassing voor mij in petto. Bij een typische Bulgaarse dans/ ritueel werden er twee gasten uit het publiek uitgenodigd, nou ja.....gedwongen om mee te doen. Raadt u maar......Jeffrey was de lul. Stond ik daar in mijn kledingdracht een dansje te doen voor een paar honderd lui. Niet echt mijn ding zoals jullie wel zullen raden. Kamen had dit geregeld de smiecht. Maar ik moet zeggen ik heb me suf gelachen en wees gerust, het staat allemaal op de fotocamera vastgelegd. Daarna nog even naar strandbar Coyote' s Ugly geweest. Mooi feestje en echt kunnen zien hoe machtig het Astral Holidays (zoals de organisatie van mijn Bulgaarse collega' s heet) daadwerkelijk is in Bulgarije. Astral, Beachmasters en Ferio werden op beide locaties meerdere keren omgeroepen en bedankt en volgens mij heeft niemand wat moeten betalen!
Heb ik nog plannen? Yep, maar helaas zijn dat nog steeds dezelfden als die in het vorige verslag stonden. Ik wil heel graag Veliko Tarnovo bezoeken, maar of dat gaat lukken.....Ik ga hoe dan ook voor het eerst in mijn leven duiken, samen met Karlijn. Dat kost me maximaal 3 uur op een dag dus dat moet zeker te doen zijn de komende week. En het plan om samen met Karlijntje (een kop groter dan mij, maar dat heb je al gauw....ha ik ben jullie weer voor) naar Istanbul te gaan staat nog. De enige mogelijkheid is komende vrijdag 4 september. Of dat lukt valt te betwijfelen helaas. Ik krijg het denk ik nog wat te druk om er zomaar 2 dagen tussenuit te gaan. Dus dat wordt dan of in m' n uppie die kant op in de laatste 2 weken, of helemaal niet. Als ik niet ga zou ik wel balen, deze kans krijg je niet vaak en al helemaal niet voor de vriendenprijs die ik moet betalen. Verder hoop ik de laatste 2 weken zo nu en dan bij het zwembad te liggen hier in mijn eigen appartementencomplex. Twee prachtige zwembaden, maar ik heb er nog geen een keer bij gelegen. De enige momenten dat ik het zwembad zie is als ik er voorbij loop richting de parkeerplaats waar mijn Ferrari Punto

Nou inmiddels is het kwart voor 2 in de nacht en morgen word ik weer om 9 uur in hotel Bellevue verwacht bij mijn eerste bezoekuur van de dag. Ik ga zo dus maar eens nokken.
Mijn moppie smste me vanavond dat AJAX gewonnen heeft van Heracles

Do Skoro,
JeffReacties
Wouw wat een verhaal!
Jammer voor je dat het er bijna opzit, maar leuk voor ons je te kunnen opzoeken als je weer in NL bent.
Grts
Hey Jeff,
Wat een leuke verhalen, nog even en het zit er alweer op voor jou. Zo te lezen heb je een fijne tijd daar en dat was ook de bedoeling!
Je zal het wel druk hebben als je weer terug bent, maar ik hoop dat je nog wat tijd over hebt om ons op te zoeken en je verhalen ik geuren en kleuren te vertellen onder het genot van een biertje!
See you!
Hai Jeff,
Ook ik heb met de nodige lachbuien weer je verhaal gelezen.Ik heb je zo weer van een heel andere kant leren kennen.Een heel leuke droge humoristische kant.
De laatste loodjes wegen het zwaarst,maar ach dat valt ook wel weer mee.
Ben benieuwd wat er verder weer voor je uitrolt.
doei t.moni
Hoi Jeff leuk weer wat te horen van je en gelijk weer een mooi verhaal en wat is de tijd snel gegaan wat heb je veel meegemaakt he.Je kunt ook een boek gaan schrijfen wie weet . Nu Jeff geniet nog van de laatste weekjes entot ziens in ons kikkerland. Gr T Nar.
Hey Jeff,
Wat een heerlijk verhaal en de foto's zien er erg gezellig uit. En jij ziet er na een aantal maanden in Bulgarije erg slank en afgetraind uit... Mijn complimenten, Jeff. Ik wens je nog succes met de laatste loodjes. En hopelijk zien we je nog voordat wij op reis gaan.
Toedels.
Hallo Jeffrey,
ik heb weer volop genoten van je geweldige belevenissen, en ja nu is het aftellen en weer naar huis. Natuurlijk blijf ik je op de voet volgen met Jeffrey in Steenwijk Hi Hi Hi.
Maar ik wil toch nog even laten weten dat ik apen trots op je ben, want je hebt het geweldig gedaan knul. Je bent een kei van een reisleider, en als ik met vakantie ga zal ik je waarschijnlijk in huren als persoonlijke reisleider.
Ik heb echt volop genoten van je prachtige verhalen en hoop dat je dat talent niet onbenut laat.
Verder hoop ik als je terug bent in Nederland dat je gauw bij ons langs komt, kunnen we tijdens een gezellig gourmet (ouwerwets vol vreten) lekker bij kletsen.
Ik weet dat je het thuis nog wel even druk zal hebben want iedereen wil natuurlijk de wereld beroemde reisleider zo snel mogelijk interviewen o ja ja o, hoe is het mogelijk.
Maar wij hopen je toch echt gauw weer te zien, nou jongen geniet nog even lekker van al het mooie en leuke je daar doet.
Heel veel plezier de laatste 7 dagen. groetjes van
(O) Ben en Ietje
Hey Jeff, terwijl ik dit wederom prachtige verhaal van je lees realiseer ik me opeens dat je idd al weer 4 maanden weg bent. Waar blijft de tijd man!!! Net of we gisteren afscheid namen bij Achmea!!!
Ik vind het knap van je dat je dit avontuur bent aangegaan!
Ik begrijp dat je een fantastische tijd heb gehad en daar ben ik erg blij om!! Ik hoop voor je dat er 'iets' op je pad komt waarbij je weer in je element komt en werk als hobby kan ervaren, heerlijk lijkt me dat!!
Een hele goeie terugreis en we spreken elkaar via de bekende weg!!!!!!
Groeten Henk